Generell info

En världsledande teknikleverantör till marknadens mest krävande kunder

KB Components erbjuder sina kunder utveckling och produktion av högteknologiska polymera komponenter. Som anställd på KB är du del av en industriell elit som levererar kompletta lösningar till marknadens mest krävande kunder. Många av våra anställda är specialister med inriktning mot automation, formsprutning och verktygsframtagning. Du finner även spetskompetenser inom alla områden, såsom försäljning, kvalitet, inköp och teknik.

 

Vi bidrar till en hållbar utveckling genom vårt innovativa arbete där vi tillsammans med kunden tar fram framtidens lösningar. Inom KB lever vi efter vårt ledord ”Value through innovation”.

 

Våra största kunder återfinns inom fordonsindustrin, där vi levererar komponenter till bl. a. Volvo Cars, VW, Audi och Mercedes. Förutom fordonsindustrin betjänar vi betydande industrikunder såsom Kinnarps, FM Mattsson och Philips.KB firade 2017 sitt 70-års jubileum och har gått från ett litet familjeföretag till en global koncern med verksamhet i 3 världsdelar. Vi omsätter idag cirka 1 milliard kronor och har drygt 800 anställda fördelade på sex olika produktionsenheter i Europa, Asien och Amerika.

 

All vår verksamhet präglas av vår globala närvaro och koncernspråket är engelska. Vårt huvudkontor ligger i natursköna Örkelljunga och är en av världens mest avancerade formsprutningsenheter. Där finner du centrala funktioner, ett välutrustat laboratorium och ett toppmodernt verktygscentrum med den senaste tekniken för att snabbt kunna serva våra kunder.


Contact

Anders Abrahamsson
anders.abrahamsson@kbcomponents.com