Välkommen till KB Components

KB Components, tidigare Konstruktions-Bakelit AB, erbjuder helhetslösningar avseende design, utveckling och produktion av tekniskt avancerade plastkomponenter. Vi behärskar de flesta tekniker och material inom det polymera segmentet.

Vårt företag grundades 1947 och vi är stolta över att vår erfarenhet gör oss till det självklara valet för våra kunder. Vårt huvudkontor ligger i Örkelljunga, i södra Sverige. Vi har många nöjda och lojala kunder som har varit med oss sedan starten.

Under de senaste åren har vi upplevt en mycket positiv utveckling och vi står i en stark position att möta framtiden. KB Components har en hög teknisk kompetens och en bred erfarenhet från många olika branscher, vilket gör oss till en pålitlig och ansvarsfull partner. Genom organisk tillväxt och förvärv,
har vi uppnått en väl avvägd produkt- och kundportfölj, vilket gör oss mindre konjunkturkänsliga.

Vi har produktionsanläggningar i Örkelljunga (Sverige), Anderstorp (Sverige), Kaunas (Litauen), nyligen förvärvade vi ett företag i Puebla (Mexiko) och har startat upp en fabrik i Wuxi (Kina). Idag är vi en av Skandinaviens största aktörer inom avancerad plastproduktion och erbjuder tillverkning i moderna och högteknologiska produktionsanläggningar. Vår strategi är att vidareutveckla vårt samarbete med våra kunder, både när det gäller befintliga och nya marknader. KB Components ser ljust på framtiden!